24 Ιανουαρίου 2014

Οι εποχές

Στην αρχή της σχολικής χρονιάς σκεφτόμουν να κρεμάσω καρτέλες με τις εποχές αλλά στην πορεία άλλαξα γνώμη.

Αφορμή είναι ένα γλυκύτατο σκατζοχοιράκι που μου έδωσε μια καλή φίλη και συνάδελφος και εύχεται "Καλό φθινόπωρο".

Έτσι σκέφτηκα ότι θα ήταν πολύ ωραίο να έχουμε ένα φίλο που θα μας κάνει παρέα όσο κρατάει κάθε εποχή. Τον πήγα λοιπόν στην τάξη, όπου τα παιδιά τον υποδέκτηκαν με μεγάλο ενθουσιασμό! Τον βαφτίσαμε κ. Φθινοπωρούλη και του δώσαμε και ένα ειδικό καθήκον: να περπατάει πάνω στους μήνες. Ξεκίνησε λοιπόν από το μήνα Σεπτέβριο και ήταν μαζί μας μέχρι και το Νοέμβριο, όπου ήρθε στην παρέα ένας νέος φίλος, ο κ. Χειμωνούλης καθώς μπήκε ο χειμώνας και ο Φθινοπωρούλης δεν αντέχει τόσο κρύο.

Ο κ. Χειμωνούλης είναι ένας μικρός χιονάνθρωπος που θα συνεχίσει την πορεία του Φθινοπωρούλη πάνω στους μήνες όσο κρατήσει ο χειμώνας. Μετά θα έρθει στην παρέα μας η μελισσούλα κ. Ανοιξούλα και αργότερα ο Τζίτζικας κ. καλοκαιράκιας.

Κατά τη διάρκεια κάθε εποχής κανουμε και σχετικές ζωγραφιές και κατασκευές.

Το φθινόπωρο είχαμε φτιάξει πολύχρωμα ομπρελάκια και σύννεφα βροχής που είχαμε κρεμάσει για να στολίσουμε την τάξη μας. Όταν μπήκε ο χειμώνας τα μάζεψα και έφτιαξα με αυτά ένα κολάζ που σηματοδοτεί την εποχή. Στη συνέχεια έκανα και ένα κολάζ για το χειμώνα με τα δεντράκια που είχαμε φτιάξει για τα Χριστούγεννα και το χειμώνα γενικά και το ίδιο θα κάνω και για τις άλλες 2 εποχές.

???????????????????????????????

???????????????????????????????