8 Φεβρουαρίου 2014

15 Φεβρουαρίου: Παγκόσμια ημέρα κατά του παιδικού καρκίνου


 Η 15η Φεβρουαρίου έχει κηρυχθεί παγκοσμίως ως η ημέρα κατά του Παιδικού Καρκίνου. Πρόκειται για πρωτοβουλία της Διεθνούς Ένωσης Γονέων με Καρκινοπαθή Παιδιά (ICCCPO) με σκοπό την ενημέρωση της διεθνούς κοινής γνώμης για τις παιδικές νεοπλασίες (καρκίνο).

Τα παιδιά που πάσχουν από καρκίνο χρειάζονται τη βοήθεια όλων μας, την υποστήριξη μας.

Η θεραπεία και η φροντίδα του καρκίνου της παιδικής ηλικίας απαιτεί μια ολόκληρη διεπιστημονική ομάδα, η οποία παρέχει όχι μόνο την ιατρική περίθαλψη του παιδιού, αλλά και την ψυχοκοινωνική στήριξη για το παιδί και την οικογένεια. Πολύ σημαντική είναι η φροντίδα όχι μόνο κατά τη διάρκεια της θεραπείας αλλά και στην περίοδο της επανένταξης του παιδιού.

Για το λόγο αυτό είναι πολύ σημαντική και η ύπαρξη φορέων που συμβάλλουν στη σωστή ενημέρωση των γονέων και την υποστήριξη τους, όπως είναι ο Σύλλογος Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια Φλόγα και ο Σύλλογος Φίλων Παιδιών με Καρκίνο Ελπίδα.



Από το πρόγραμμα ΕΥΖΗΝ (πρόγραμμα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων που στοχεύει στη διασφάλιση της υγιούς ανάπτυξης των παιδιών και των εφήβων μέσα από την υιοθέτηση ισορροπημένων συνηθειών διατροφής και σωματικής δραστηριότητας) μπορείτε να δείτε ενημερωτικό κείμενο σχετικά με την πρόληψη των νεοπλασματικών ασθενειών πατώντας εδώ, καθώς και παρουσίαση με τίτλο "Πρόληψη Καρκίνου: Αλλαγές στο τρόπο ζωής απο την παιδική ηλικία" στην ιστοσελίδα του προγράμματος πατώντας εδώ και πατώντας Παγκόσμια Ημέρα κατά του Παιδικού Καρκίνου .