9 Μαρτίου 2014

Τάγκραμ

Τάγκραμ


Το τάγκραμ είναι ένα αρχαίο κινέζικο παιχνίδι τύπου παζλ, το οποίο αποτελείται από 7 κινητά γεωμετρικά σχήματα: 5 τρίγωνα (2 μικρά, 1 μεσαίο και 2 μεγάλα), 1 πλάγιο παραλληλόγραμμο και 1  τετράγωνο. tangram pattern, tangram template, tangram puzzle, tangram patterns, tangram shapes, tangram, tangrams

Σκοπός του παιχνιδιού είναι να δημιουργηθεί κάποιο σχέδιο χρησιμοποιώντας και τα 7 κομμάτια του τάγκραμ, τα οποία θα πρέπει να είναι σε επίπεδη θέση, να αγγίζει το ένα το άλλο και δεν επιτρέπεται να αλληλεπικαλύπτονται.
Μια άλλη διασκεδαστική δραστηριότητα είναι να λύσετε γρίφους επιλέγοντας μια εικόνα ταγκραμ και προσπαθώντας να τοποθετήσετε τα κομμάτα με τέτοιο τρόπο ώστε να την αναδημιουργήσετε.

Για τα παιδιά αυτής της ηλικίας είναι ένα πολύ καλό παιχνίδι διότι εξασκεί και ακονίζει το μυαλό τους, όπως και όλα τα παζλ.

Μπορείτε να κατεβάσετε το σχέδιο του ΤΑΓΚΡΑΜ σε μορφή pdf.



Συνδυάζοντας τα κομμάτια του τάγκραμ μπορείτε να δημιουργήσετε χιλιάδες φιγούρες και σχέδια. Δείτε παρακάτω κάποιες από αυτές. Μπορείτε να κατεβάσετε τις φιγούρες τάγκραμ κάνοντας κλικ στις εικόνες.

tangram pictures, tangram, tangrams, tangram puzzles, tangram puzzles printable, printable tangram puzzles, tangram shapes, tangram activities, tangram ideastangram pictures, tangram images, tangram pictures, tangram, tangrams, tangram puzzles, tangram puzzles printable, printable tangram puzzles, tangram shapes, tangram activities, tangram ideastangram puzzle, tangram picture, tangram pictures, tangram, tangrams, tangram puzzles, tangram puzzles printable, printable tangram puzzles, tangram shapes, tangram activities, tangram ideas

Πηγή: fun-stuff-to-do

Παιχνίδια με τη δημιουργία τάγκραμ


link to Tangram Game A Δημιουργία τάγκραμ με 5 κομμάτια.


 link to Tangram Game BΔημιουργία τάγκραμ με 7 κομμάτια.


Καταγραφή Επιλέξτε ποιο σχέδιο θέλετε να αναδημιουργήσετε και διασκεδάστε!


Καταγραφή Δείτε μια μεγάλη ποικιλία σχεδίων τάγκραμ και  δημιουργήστε το δικό σχέδιο. Χρησιμοποιήστε τα βελάκια για να γυρίσετε τα κομμάτια.